У середу та четвер тут не прийматимуть документи на виготовлення ID-карток, повідомляє ((http://radiotrek.rv.ua/news/tsogo_tyzhnya_pasportni_stoly_rivnenshchyny_pratsyuvatymut_v_obmezhenomu_rezhymi_210007.html)("РадіоТрек")).

Це пов‘язано із нововведенням, що почало діяти з 1 листопада 2016 р.

Йдеться про постанову Кабінету міністрів, згідно з якою відтепер можливість оформлення замість паспорту ID-картки мають всі громадяни України.

Раніше це могли зробити лише ті, хто оформлював паспорт вперше.

Протягом двох днів у столиці мінятимуть програмне забезпечення. Тож і територіальні підрозділи Державної міграційної служби на місцях не матимуть можливості обробляти документацію громадян.

Розповідає керівник відомства на Рівне нщині Лілія Драпчинська: "Два дні нам дається на зміну програмного забезпечення. Тому що і дизайн, і наповнення картки буде дещо іншим, згідно з постановою. Тому прийом (документів на виготовлення ID-карток в органах ДМС – прим. ред.) в середу-четвер здійснюватись не буде."

Якими будуть зміни у дизайні та наповненні, Лілія Драпчинська обіцяла розповісти вже після налагодження роботи системи. Між тим, вона підкреслила: "Паспорт громадянина України, який не містить безконтактний електронний носій, оформлений і виданий на підставі документів, поданих до 1 листопада, діє протягом строку, на який він був виданий".

Також, щодо режиму роботи підрозділів Державної міграційної служби, Лілія Драпчинська уточнила – документи на виготовлення закордонних паспортів прийматимуться за звичним порядком.