Рівненська облдержадміністрація інформує про випадки, які не є перешкодою для оформлення субсидії:

1. Продаж квартири чи будинку НЕ входить до переліку критеріїв, які позбавляють права на отримання субсидії. Дохід від продажу квартири має бути задекларований у наступному році. Він враховуватиметься при розрахунку розміру субсидії на наступний період, скажімо в 2017-2018 рр.

2. Якщо родина здійснила покупку, що перевищує 50 тис. грн. на момент отримання субсидії, їй НЕ припинять надавати безповоротну державну допомогу у сплаті житлово-комунальних послуг. Факт такої купівлі впливає на право на призначення субсидії на наступний термін.

3. На оформлення субсидії також НЕ впливає вартість майна, отриманого у спадок або в подарунок.

4. Також звертаємо увагу, що наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів також НЕ впливає на право отримання субсидії. До уваги береться офіційний дохід, який приносить це майно.

5. Якщо сім’я придбала квартиру в кредит, то при визначенні її права на субсидію враховується сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тис. грн., субсидія може бути призначена за рішенням Комісії на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов проживання.

6. Виключенням також є і медичні послуги, пов’язані із забезпеченням життєдіяльності. Якщо людина оплатила операцію і сума перевищує 50 тис. грн. – це НЕ позбавляє її права на субсидію.

Наголосимо, субсидія не призначається у випадку, якщо будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні членів сім’ї протягом 12 місяців перед зверненням за її призначенням здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, будівельних матеріалів або одноразово оплатив послуги з будівництва, ремонту квартири чи будинку, автомобіля на суму, яка перевищує 50 тис. грн. Однак і тут є виключення. Держава готова йти назустріч тим сім’ям, які реально потребують допомоги у сплаті житлово-комунальних послуг. Відтак кожен окремий випадок може бути вирішений за результатами розгляду питання Комісією.