До суду скеровано обвинувальний акт стосовно лікаря, який через недбале ставлення до своїх професійних обов’язків не врятував життя учасника ДТП.

Рівне нською місцевою прокуратурою затверджено та спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно лікаря, якому повідомлено про підозру у вчиненні неналежного виконання своїх професійних обов`язків внаслідок недбалого до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки, а саме - смерть хворого(ч. 1 ст. 140 КК України).

Порятунок чи пришвидшення смерті? [ВІДЕО]

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Рівне нського відділу поліції ГУНП в Рівне нській області за процесуального керівництва Рівне нської місцевої прокуратури.

Костянтин Думановський намагається поновитися на роботі.

Так встановлено, що лікар хірург КЗ «Рівне нська обласна клінічна лікарня» через неналежне виконання своїх професійних обов`язків внаслідок недбалого до них ставленняпід час чергування у червні 2015 року в медичному закладі не надав належну медичну допомогу 29-річному чоловіку, доставленому з політравмою внаслідок дорожньо-транспортної пригоди. Того ж дня пацієнт помер.

"Навіть за умови надання якісної медичної допомоги" життя 5-річного Миколки не зберегли б? [ВІДЕО]

Згідно із висновком комісійної судово-медичної експертизи життя потерпілого можна було б врятувати при наданні належної медичної допомоги.

Прокуратура зібрала докази вини Думановського

Довідково: за вказаний злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років або виправними роботами до 2 років, або обмеженням волі на строк до 2 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Про це повідомляє Рівне нська місцева прокуратура.