Прокуратура Рівненської області затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно одного із сільських голів Рівненського району, якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, що передбачене ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі).

Нагадаємо, що сільського голову було викрито у серпні 2016 року під час одержання 520 тис грн у якості неправомірної вигоди за підготовку документації, необхідної для надання громадянину у власність 10 земельних ділянок загальною площею 1,5 га, які планувалося виділити місцевій громаді та ветеранам АТО.

Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції в Рівне нській області за процесуального керівництва прокуратури Рівне нської області.

На Рівне нщині сільському голові-хабарнику "світить" 12 років та конфіскація майна

З урахуванням позиції прокуратури суд апеляційної інстанції у серпні 2016 року залишив у силі ухвалу слідчого судді про обрання сільському голові запобіжного заходу – тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 580 тис грн. Також за клопотанням слідчого, погодженим із прокурором, підозрюваного відсторонено від посади. Відповідно до ст. 12 КК України інкримінований сільському голові злочин віднесено до категорії особливо тяжких, у зв’язку з чим обвинувальний акт по суті розглядатиметься колегіально Рівне нським міським судом у складі трьох професійних суддів.

На Рівне нщині сільського голову, впійманого на півмільйонному хабарі, - звільнили

Довідково: за вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Рівне нської області