Слідчі Головного управління Нацполіції в Рівненській області скерували до суду кримінальне провадження за фактом отримання неправомірної вигоди одним з сільських голів Рівненського району в одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах.

У ході розслідування кримінального провадження, відкритого першого вересня 2015 року, слідчі встановили, що 37-річний посадовець, посада якого відноситься до четвертої категорії посад органів місцевого самоврядування, маючи дев’ятий ранг посадової особи місцевого самоврядування, із серпня минулого року по серпень 2016 року вимагав та одержував кошти за виділення земельних ділянок громадянам під будівництво, які повинні були видаватись безоплатно.

Загалом протягом року посадовець отримав 520 тисяч гривень неправомірної вигоди за сприяння у виготовленні документів необхідних для прийняття сільською радою рішень про виділення земельних ділянок під будівництво громадянам. Під час одержання останньої суми у 500 тисяч гривень його затримали співробітники правоохоронних органів.

«За частиною 4 статті 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе в особливо великому розмірі, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України провадження з обвинувальним актом скероване до суду, — зазначив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області — начальник слідчого управління Олександр Панасюк. — Посадовцю загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна».

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.