Комплексні оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «МАК» на території України та Рівненщини зокрема проводили правоохоронці впродовж останніх п’яти місяців. За їх результатами відкрито 65 кримінальних проваджень, пов’язаних з незаконним посівом маку та конопель, у яких 37-ми особам повідомлено про підозру.

Упродовж проведення операції на території Рівне нської області виявлено та знищено майже 92 тисячі нарковмісних рослин. Із незаконного обігу вилучено сім кілограмів макової соломи та два – марихуани.

Крім того, за час проведення операції складено 2 адміністративних протоколи за статтею 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель).

Нагадаємо, 15 липня працівники поліції з числа приданих сил у складі опер штабу, виявили рекордну кількість маку за часів незалежності України. У лісовому масиві між населеними пунктами Великі Озера та Шахи, що на межі Дубровицького та Рокитнівського районів, працівники поліції виявили гектар незаконного посіву снодійного маку. Усі 68 тисяч нарковмісних рослин працівники поліції із земельної ділянки ліквідували.

За частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження. Приблизна вартість вилученої сировини на «чорному» ринку становить п’ять з половиною мільйонів гривень.



pic

pic

pic

pic

pic

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.