Прожити місяць без допомоги батьків, а завдячуючи одній стипендії – неможливо? Хм, перевіримо! Студентка другого курсу спробує це показати на власному прикладі.

Стикнувшись з сучасним прейскурантом на продукти, одразу виникає питання: «Чи можливо прожити студенту на одну стипендію, яка є меншою за прожитковий мінімум громадянина України майже вдвічі?». Та загалом, що таке одна студентська стипендія? Це 99 буханок хліба, 85 буханок батона, 7 разів сходити в кіно, 5 разів зробити манікюр, 38 л бензину, 816 поїздок у тролейбусі (за студентським).

Цифри вражають. Тому, я вирішила прожити місяць без допомоги батьків, лише на одну стипендію – у мене вона 816,75 грн.:



pic

За моїми підрахунками я можу витрачати кожного дня близько 27 гривень. При тому, що я живу в гуртожитку і не витрачаю кошти на комунальні послуги.

Перед собою ставлю ціль не просто вижити з такою сумою грошей, а показати чи це можливо. При цьому я буду правильно харчуватись, не обмежувати себе максимально у продовольчих потребах та культурному відпочинку.

Розпочинаю свій експеримент з того, що завантажую собі додаток на телефон для контролю моїх витрат:



pic

Перший крок зроблено, далі буде цікавіше. Слідкуйте за спеціальним експериментом від rivne1.tv. Якщо ж ви маєте власні поради, не соромтесь і залишайте коментарі під матеріалом.