Хочете знати, чому осінньої пори ваша грива значно порідшала? Тому що випадіння волосся у цей період - природній процес, уникнути якого не вийде. А От максимально скоротити втрати волосся вийде, головне знати, що треба для цього робити.

Восени волосся ми втрачаємо через різкий дефіцит естрогену. Зниження рівня цього гормону у крові відбувається після того, як на організм впливають перепади температури та вологості повітря. Повпливати на стан волосся, інтенсивність росту може і поведінка влітку, коли волосся піддавалось надмірним сонячним ваннам. Тому процес випадіння волосся неминучий, відтак, з'ясуємо, як максимально скоротити втрату волосин восени.

— Не фарбуйте волосся восени, воно й так переживає стрес. Але якщо без процедури не обійтись, то оберіть фарбу, яка не містить аміаку.

— Шампунь підбирайте точно для вашого волосся, враховуючи всі особливості. Найкраще брати перевірені марки, можна купити шампунь в аптеці.

— Після миття сушіть волосся феном, використовуючи при цьому режим холодного повітря. Так, це затягне процедуру, але волосся віддячить гарним станом.

— Частіше розчісуйте волосся, робіть це повільно, не пошкоджуючи пасма. Можна озброїтись масажною щіткою.

— Забудьте про тугі резинки, відповідно про хвостики або гульки. Сильне затягування волосся точно не піде йому на користь.

— Та й хвостик чи гулька буде негарно виглядати під шапкою. Ви ж не забули, що капелюх чи шапка це перш за все додатковий захист для вашого волосся, а вже потім гарний аксесуар.