Ось і знову сезон застуд та грипу набирає обертів, а ми, нехтуючи першими ознаками захворювання лише допомагаємо заразі розповсюдитись. Адже навіть при серйозному нездужанні офісні працівники відправляються на роботу. В результаті і самі не можуть легко позбутися хвороби, й колег піддають ризику. Тому нижче - аргументи, чому хворим працівникам просто необхідно залишатись вдома.

В офісі хвороба шириться моментально!! Тому якщо працівник зайшов в приміщення сам, взявшись за дверну ручку, то вже вже за чотири години віруси грипу охоплять половину площі дверей. За даними досліджень Університету Арізони віруси грипу за таких умов будуть на руках половини співробітників офісу. І навіть якщо вже після обіду хворого таки випровадили додому, мікроби ще два дні можуть жити на твердих поверхнях, відповідно "прилипати" до ще здорових колег.

Стіл хворого - джерело зарази За даними дослідників, на поверхні офісного столу в сотні разів більше бактерій та мікробів, ніж на сидінні унітазу. Це знання повинно вплинути на частоту прибирання робочого місця та на звичку обідати просто перед комп'ютером.

З хворого працівника толку, як з козла молока Дослідження підтверджують, що люди, хворі на грип , продовжуючи працювати в офісі, на 60% втрачають ефективність роботи. Третина працівників, відчуваючи підступи застуди не працює взагалі, а просто "вбиває" час у мріях якомога швидше піти додому, випити чаю і влягтись у ліжко.

Хворий працівник на роботі - збитки для компанії Понад половину коштів, які бізнес витрачає на охорону здоров'я, йдуть на робітників, які хворими ходять в офіс, стверджують в Корнельському університеті. Досліджувати, скільки втрачає економіка через людей, переживають хворобу "на ногах", ніхто не береться. А от Америці це обходиться 227 мільярдів збитків щороку.

Здоров'я не повернеш Хвороба може непоправно похитнути здоров'я, а якщо недугами нехтувати постійно, то потім на відновлення імунітету піде чимало часу і коштів. Тому відправляючись на лікарняний при перших ознаках хвороби, ви точно зекономите гроші та вбережете здоров'я.