Додаткове освітлення у темну пору доби за допомогою сонячних батарей трьох входів у парк імені Т. Шевченка зі сторони вулиці Княгині Ольги можуть у Рівному. Проект щодо цього поданий на конкурс фінансування на громадський бюджет і члени координаційного комітету підтримали його винесення на голосування.

«Додаткове освітлення входів у центральний парк у зазначених місцях дозволить зменшити ймовірність виникнення правопорушень і покращить умови пересування парком у темну пору доби. Маючи досвід втіленого проекту, на перспективу таке ж освітлення можна буде облаштувати на всі входи у парк, що дозволить економити електроенергію, адже сонячні панелі працюють на альтернативних джерелах енергії», - йдеться в описі проекту.

Для втілення ініціативи, за підрахунками автора Дмитра Лазарєва, потрібно майже 81 тисячу гривень.

Нагадаємо, цьогоріч рівняни вперше мали можливість подати свої ініціативи на конкурс проектів, які фінансуватимуться за громадським бюджетом. Усього подали 45 проектів (17 великих та 28 малих). Це, зокрема, проекти змін у галузях комунального господарства, дорожнього господарства, транспорту, охорони здоров’я, енергозбереження, освіти, культури і туризму та спорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У Рівному може з'явитися перша екопарковка