До 39-річного жителя села Сморжів Рівненського району навідався знайомий. На прохання дати випивки почув відмову, тому побив господаря та відібрав телефон. Тепер за це нападнику «світить» черговий строк.

Сталося це ще 21 жовтня увечері близько п’ятої вечора. Гостеві кортіло випити. Однак через відсутність в обох коштів, запропонував господарю обміняти його телефон на пляшку. Та 39-річний чоловік відмовив і отримав у відповідь кілька ударів по голові. Зловмисник, відібравши мобільний, втік у невідомому напрямку.

Власник телефону, сподіваючись, що нападник поверне його, зачекав добу. Та коли знайомий так і не прийшов – повідомив до поліції.

Правоохоронці за фактом грабежу, поєднаного з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України.

«У ході проведення слідчих та розшукових заходів поліцейські встановили особу зловмисника, — повідомив начальник Рівне нського районного відділення поліції Володимир Рой. — Грабіжником виявився 30-річний мешканець селища Клевань, який неодноразово потрапляв на лаву підсудних за скоєння крадіжок та грабежів. До того ж він нині перебуває на обліку у поліції як раніше судимий та особа, що формально підпадає під дію адміністративного нагляду».

Під час огляду помешкання зловмисника поліцейські виявили і крадений телефон.

Чоловік зізнався у скоєному. Слідчі готують матеріли щодо повідомлення йому про підозру у скоєному кримінальному правопорушенню. Тепер за це йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строк від чотирьох до шести років.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.