Тільки прокинулись, а вже нема маєте сил на роботу. Та й сон був не такий міцний, а ще підводить пам'ять і дошкуляє постійна дратівливість. Від того світ не милий, немає інтересу ні до чого навколо. Це основні прояви хронічної втоми, яка не відступає навіть після тривалого відпочинку.

Тому її варто не ігнорувати, а якомога швидше позбуватись. І допоможе нам у цьому народна медицина. Ліки з трав повністю безпечні, сприяють зміцненню імунітету, усуненню нездужання і інших ознак захворювання.

Допоможе виноград. Він має тонізуючу й імуностимулюючу дію, сприяє відновленню сил і енергії організму. З'їдайте гроно винограду щодня або ж випивайте склянку свіжого соку.

Віджене втому соснова хвоя. Кілька ложок подрібненої хвої сосни засипте в каструлю і залийте водою. Закип'ятіть, а потім зменшивши вогонь, протримайте на плиті ще 20 хвилин. В холодний, проціджений відвар додайте мед і вживайте по півсклянки тричі на добу.

Проти хронічної втоми молоко і ромашка. Візьміть 15 грамів підсушених подрібнених квіток ромашки і залийте склянкою молока. Поставте каструлю на плиту, закип'ятіть і дайте промліти суміші на маленькому вогні ще 20 хвилин. Вже в холодний відвар додайте трішки меду і вживайте суміш перед сном протягом двох тижнів.

Життєвих сил додасть кисіль з вівса. Візьміть цільні зерна вівса, промийте і засипте в емальовану каструлю. Залийте водою, закип'ятіть, а опісля тримайте на плиті до тих пір, поки рідина не перетвориться в кисіль. Вживайте по 100 мл двічі на добу, додаючи мед.

Кефір допоможе в лікуванні хронічної втоми. З'єднайте 100 мілілітрів кефіру з такою ж кількістю кип'яченої охолодженої води, перемішайте. Додайте в приготовлену суміш звичайну крейду, приблизно 15 грамів. Вживайте такі ліки перед сном, це сприяє заспокоєнню нервової системи і розслабленню.

Звіробій додасть сил. 10 г підсушеної й нарізаної рослини заваріть в склянці окропу і дайте настоятись. Вживайте тричі на день по 60 мл, протягом трьох тижнів.

Малина в боротьбі з хронічною втомою. Візьміть свіжі ягоди малини, приблизно півсклянки і запарте 500 мл кип'яченої води. Пийте по 50 мл цього напою чотири рази на добу. Напій допоможе зміцненню імунної системи і поліпшенню настрою.