Як і при будь-яких- інших захворюваннях, при лікування ларингіту треба керуватися чіткими інструкціями. І тоді болячка відступить швидко й без ускладнень для організму. Адже після першіння в горлі сухості, може настати запалення, яке "спуститься" і нижче, у дихальні шляхи. А нам цього не потрібно.

Тому першим ділом, беручись за лікування хворого горла, треба переглянути свій раціон. Скажіть "ні" сухій, твердій їжі, яка може подразнити й так пошкоджену слизову. Віддайте перевагу вареним овочам, кашам, супам.

Мало того, що організм треба наситити, він потребує й очистки. Адже вірусна чи бактеріальна похідна недуги призводить до інтоксикації. А щоб вивести тоскини, потрібно багато пити. Підійдуть чаї, морси, молоко. Питво має бути теплим і аж ніяк не гарячим.

Якомога частіше полощіть горло. Це допоможе змити збудників хвороби.Полоскати горло потрібно приблизно раз на годину (але не менше 5-6 разів на день). Можна використовувати спеціальні антисептики або приготувати розчин самому. Підійде теплий трав'яний настій з шавлією, ромашкою, евкаліптом. Також ефективний розчин солі й соди (чайна ложка на склянку води).

Вологи потребує й саме горло. Адже сухе повітря пересушує слизові, а це ідеальні умови для розмноження інфекції. Відтак, рекомендовано збільшити вологість повітря вдома до 50%. Допоможе зволожувач повітря і не зашкодить вологе прибирання.