Фронтмен рівненського гурту "Ot Vinta" Юрій Журавель відреагував на новину про те, що тортури у російському СІЗО довели українця до божевілля.

Рівняненський музикант і художник Юрій Журавель у соцмережі Фейсбук опублікував свою нову роботу:

"Українець Станіслав Клих збожеволів від тортур у російській в'язниці! А світ мовчить, бо мабуть теж збожеволів?" - зазначив він у дописі.



pic

Зазначимо, низка всеукраїнських ЗМІ повідомила про те, що Станіслав Клих перебуває у найважчому стані з усіх українських політв’язнів, яких утримує Росія. "Це людина, яка збожеволіла через ті тортури, які до нього застосовували під час затримання і попереднього слідства. Зовсім незрозуміло, як він перебуватиме в колонії, куди його мають найближчим часом відправити", – повідомила російська правозахисниця Зоя Свєтова в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Свєтова наполягає, що Клиху необхідно терміново провести судово-психіатричну експертизу і якнайшвидше відправити його на батьківщину і вже там покласти у психіатричну лікарню, пише 24tv.ua.

Нагадаємо, киянин Станіслав Клих та рівнянин Микола Карпюк визнані політичними в'язнями. Їх обох засудили до 20 років ув’язнення за нібито участь в бойових діях проти російських військ під час Чеченської війни взимку 1994-1995 років.

Як відомо, російське слідство стверджує, що Клих і Карпюк в часи Першої чеченської війни створювали в Україні групи для участі в боях проти російських військ за незалежну Чечню, а Карпюк у кінці 1994 й на початку 1995 року сам брав у них участь. За інформацією ЗМІ, російські спецслужби викрали Карпюка в березні 2014 року в Чернігівській області, Клиха затримали в серпні того ж року в російському місті Орлі. Обидва заперечують свою провину і заявляють, що були незаконно затримані.