Майже 45 хвилин учора, 21 жовтня, люди хаотично ходили по пішохідному переходу на автодорозі «Київ-Чоп» поблизу села Біла Криниця Рівненського району. Протестувальники вимагали звільнення з посади новопризначеного голови Рівненського міського суду.

Слідчо-оперативна група з'ясувала, що о 17 годині майже тридцять чоловік на чолі з організатором - заступником голови координаційної ради Рівне нської області вийшли на автодорогу поблизу АЗС та хаотично рухались по пішохідному переходу, блокуючи рух транспорту. Учасники протесту вимагали звільнення з посади щойно призначеного голови міського суду Рівного Петра Денисюка, адже голосування було безальтернативним - лише його кандидатура.



pic

Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 279 (блокування транспортних комунікацій) Кримінального кодексу України.

«У ході досудового розслідування встановлюватимуться й інші учасники події, тож винні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності, — зазначив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області – начальник слідчого управління Олександр Панасюк. — Відповідно до санкції статті їм загрожує відповідальність у виді штрафу до 2550 гривень, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі строком до трьох років».



pic

Після роз’яснювальної роботи, проведеної працівниками поліції, рух транспорту було відновлено о 17:45 . Правоохоронці звертаються до усіх громадян: подібні акції протесту не вирішать проблем, які не влаштовують громадськість, а лише нагнітить ситуацію для учасників дорожнього руху.



pic

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівне нської області