У Дубні близнята напились протитуберкульозної мікстури.

Увечері 19 жовтня до поліції повідомили про госпіталізацію до Дубенської ЦРЛ дворічного хлопчика із ознаками медикаментозного отруєння. Поліція з’ясувала, що дитина разом із братом-близнюком випила значно більшу норми кількість протитуберкульозного профілактичного засобу.

На Рівне нщині встановлюють причини масового отруєння дітей [ВІДЕО]

Сім’я, у якій окрім близнят є ще трьохмісячне немовля, проживає в одному із гуртожитків Дубна. На даний час дітьми опікується лише мама, а батько перебуває на лікуванні адже хворіє туберкульозом.

Аби інші члени родини не підхопили паличку Коха, медики призначили їм певні профілактичні засоби. Зокрема, як пояснює багатодітна мати, вона систематично давала хлопчикам відповідну рідину. Ця речовина стояла на полиці у їх житловій кімнаті.

На Рівне нщині 8 людей отруїлись на весіллі

Жінка після годування немовляти помітила, що одному із близнюків стало зле, і у нього почалася блювота. На підлозі біля полиці із ліками були мокрі сліди та лежала відкрита порожня пляшечка від протитуберкульозного засобу. Мама здогадалась, що діти могли його випити, тому негайно відвезла до лікарні сина, якому було недобре. Та через деякий час бабуся близнюків привезла до медзакладу і іншого хлопчика. В нього проявились ознаки алергічної реакції.

Обох діток госпіталізували. На даний час вони перебувають на лікуванні. Шановні батьки, будьте обачніші в поводженні із ліками. Аби вберегти своїх нащадків від можливих отруєнь та нещасних випадків, зберігайте ліки у недоступному для дітей місці.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області