Оперативники Острозького відділу поліції встановили особу викрадача автомобіля марки «Audi A4» у селі Українка. Правоохоронці затримали 35-річного зловмисника, який зараз перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Учора, 19 жовтня, близько восьмої ранку до поліції звернувся 61-річний пенсіонер, який виявив, що з його подвір’я зник автомобіль, припаркований звечора.

У результаті проведених оперативних заходів правоохоронці виявили іномарку в лісовому масиві між селами Михайлівка та Верхів і встановили особу зловмисника. Ним виявився 35-річний житель села Оженин Острозького району, раніше судимий за аналогічні злочини. Через технічні несправності автомобіля викрадачу не вдалося далеко заїхати.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України. Крім того правоохоронці встановили, що чоловік причетний до викрадення ще одного авто в селі Оженин у вересні цього річ. Зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Зараз він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Крім того, поліцейським Острозького відділу поліції вдалося розшукати викрадений із підсобного приміщення 30-річного жителя села Межиричі ще 18 жовтня скутер «Honda Dio». Викрадачем виявився 18-річний односельчанин потерпілого.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України, триває.

Поліцейські звертаються до громадян бути обачними та не залишати ключі у замку запалювання та відкритим автомобіль, навіть якщо він знаходиться на власному подвір’ї, як це сталося із вказаними потерпілими громадянами. Запобігти вчиненню злочину набагато легше ніж в подальшому відновити свої майнові права.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.