Голова Рівненської обласної адміністрації Олексій Муляренко зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Томіславом Відошевічем, аби відновити партнерську співпрацю.

Ще у 2013 році між Рівне нською областю та Меджимурською жупанією республіки Хорватія була підписана угода про співпрацю.

Однак вона, так само, як і угода з Габалинським краєм Азербайджану, залишилася лише на папері – жодних кроків щодо практичної співпраці між двома областями не було.

«Протягом останніх трьох років Рівне нська ОДА неодноразово зверталася до посольства Хорваті із запрошенням відвідати Рівне нщину. І мені приємно, що після досягнення домовленостей щодо регіонального співробітництва між нашим Президентом з Президентом Хорватії візит офіційної делегації Республіки Хорватія на Рівне нщину таки відбувся», - відзначив голова Рівне нської ОДА. Під час офіційної зустрічі із Томіславом Відошевічем йшлося про відновлення співпраці між регіонами та можливі подальші шляхи.

Посол Хорватії підкреслив, що його країна зацікавлена в налагодженні потоку туристів, у тому числі й з Рівне нщини, а тому він радо сприйняв звістку про відродження роботи Рівне нського аеропорту та запуск низки чартерних рейсів. Томіслав Відошевіч, зокрема, зазначив, що сподівається в найближчому майбутньому на появу чартеру з Рівного до одного з курортних міст Хорватії.

Натомість Олексій Муляренко висловив сподівання на широку співпрацю між Рівне нською областю та Меджимурською жупанією Хорватії. Він підкреслив, що наразі що Рівне нщина може стати надійним партнером адміністративно-політичних частин Республіки Хорватія в цілій низці напрямків. «Нажаль в нас вкрай низький показник зовнішньоторговельних операцій. За перше півріччя 2016 року частка Хорватії в наших зовнішньоторговельних зв’язках склала лише 0,3%. А тому ми, в першу чергу, зацікавлені в налагодженні та поглиблені цих зв’язків, в реалізації спільних економічних та інвестиційних проектів», - зазначив Олексій Муляренко.

В цілому ж під час зустрічі сторони обговорили можливості співпраці Рівне нщини з регіонами Республіки Хорватія з цілої низки напрямків – починаючи від поширення інформації про Рівне нську область, як інвестиційно-привабливий регіон і завершуючи підготовкою та реалізацією спільних проектів у культурній, туристичній та освітній галузях.

На завершення зустрічі голова Рівне нської ОДА висловив сподівання, що результатом даної зустрічі стане створення двосторонньої робочої групи щодо напрацювання шляхів співпраці між регіонами Хорватії та Рівне нською областю. Посол Республіки Хорватія в свою чергу пообіцяв розглянути можливість створення такої групи.

pic

pic

pic