Встановити окремі контейнери для збирання харчових відходів на вул. Степана Бандери пропонують у Рівному. Відповідний проект поданий на конкурс фінансування на громадський бюджет.

Ним передбачається встановлення контейнерів для збирання органічних відходів біля чотирьох багатоквартирних будинків.

Як зазначає автор проекту, депутат міськради Святослав Євтушенко, рівняни часто нарікали на протікання автомобілів-сміттєвозів при вивезенні сміття біля їх будинків. Проблему ж можна вирішити лише запровадивши окремий збір харчових відходів.

«У результаті експериментального запровадження окремого збирання харчових відходів біля біля чотирьох будинків на вулиці Степана Бандери, враховуючи досвід вивезення органічних відходів таким чином, можна допрацювати механізм роботи і в подальшому запровадити окремий збір харчових відходів по всьому місту», - йдеться в описі проекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Громадський бюджет: майже мільйон на “розумні зупинки” пропонують виділити в Рівному

Громадський бюджет: у Рівному пропонують облаштувати екопарковку

Громадський бюджет: у Рівному може з'явитися "Поліклініка без черг"

Громадський бюджет: чи з'явиться у Рівному дитячий тренажерний зал?

Громадський бюджет: у Рівному хочуть облаштувати публічний простір за 1 мільйон 245 тисяч гривень

Громадський бюджет: у Рівному пішохідні переходи пропонують освітити за допомогою сонячних батарей

Громадський бюджет: від мамонтів до Рівного за 820 тисяч гривень із бюджету?

Громадський бюджет: рівненських педагогів хочуть навчати новітнім методам роботи з особливостями дітьми

Нагадаємо, цьогоріч рівняни вперше мали можливість подати свої ініціативи на конкурс проектів, які фінансуватимуться за громадським бюджетом. Усього подали 45 проектів (17 великих та 28 малих). Це, зокрема, проекти змін у галузях комунального господарства, дорожнього господарства, транспорту, охорони здоров’я, енергозбереження, освіти, культури і туризму та спорту. 

Найбільше проектів подано у галузі комунального господарства (17) та спорту (9). Щодо інших галузей – культура і туризм – 6 проектів, дорожнє господарство – 4, транспорт – 3, енергозбереження – 2, охорона здоров’я – 2, освіта – 1 та ще один проект, що не підпадає під жодну з категорій. Наразі триває етап розгляду проектів. 

Наразі всі проекти перебувають на розгляді. 25 жовтня відбудеться засідання Координаційного комітету Громадського бюджету Рівного, на якому вирішать, чи будуть проекти допущені до голосування, а також направлять їх на доопрацювання, або, в разі невідповідності проектів положенню «Про громадський бюджет у місті Рівному» - повідомлять авторів про відхилення проектів.   

Процес розгляду проектів профільними управліннями та Координаційним комітетом триватиме до 4 листопада включно, а з 5 листопада розпочнеться голосування за подані проекти. Триватиме воно до 13 листопада включно.

Голосування відбуватиметься у двох формах: в електронній – на сайті Громадського бюджету та письмовій – голосуванню бюлетенями у відповідних пунктах.   Пунктів для голосування у Рівному буде шість й облаштовані вони будуть у приміщеннях ЖКП, Рівне нської міськради та Рівне нського ЦНАПу.   Адреси пунктів для голосування: - Виконавчий комітет Рівне нської міської ради - вул. Соборна 12а - Рівне нський ЦНАП – м-н Просвіти 2 - ЖКП Галицьке - вул. Відінська 40а - ЖКП Західне та ЖКП Сонячне - вул. Вербова 20 - ЖКП Перспективне - вул. Будівельників 1 - ЖКП Покровське - вул. Гребінки 8а   Пункти для голосування працюватимуть у робочі дні з 09.00 до 18.00 та у вихідні - з 09.00 до 16.00.

Які ще проекти подані на реалізацію за громадським бюджетом — читайте у наших подальших матеріалах.