Після складення гощанськими поліцейськими адмінпротоколу за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння 48-річний водій, житель Гощанщини, вдарив одного з правоохоронців кулаком в голову.

Старший сержант поліції, 26-річний рівнянин, разом зі своїм колегою патрулювали вулиці Гощі, коли їм повідомили, що в центральній частині селища нетверезий водій керує автомобілем «Mercedes Sprinter». Поліцейські швидко виявили порушника та зупинили автівку, у якої до того ж був пошкоджений бампер. За зовнішніми ознаками водій, 48-річний житель села Горбаків, перебував у стані явного сп’яніння.

Під час спілкування з правоохоронцями він конфліктував, поводив себе агресивно, погрожуючи поліцейським звільненням та розправою. Чоловік відмовився проходити освідчення. У присутності свідків поліцейські склали протокол на порушника та повернулися у Гощанське відділення поліції, доставивши туди й автомобіль порушника. А вже через кілька хвилин у службовий кабінет зайшов водій-порушник, продовжуючи погрожувати правоохоронцям та скандалити.

«Він зненацька вдарив мене кулаком у голову так, що я вдарився об стіну, – розповідає тимчасово виконуючий обов’язки інспектора з дорожнього руху, сектору превенції Гощанського відділення поліції старший сержант поліції Ігор Філіпов».

Завідувач нейрохірургічним відділенням центральної міської лікарні Микола Тимощук зазначив, що при поступленні у поліцейського діагностовано струс головного мозку та забої м’яких тканин голови. Наразі він перебуває на стаціонарному лікуванні у відділенні нейрохірургії.

«За фактом опору представникові працівникові правоохоронного органу поліцейські відкрили кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 342 Кримінального кодексу України, – повідомив заступник начальника Гощанського відділення поліції Ігор Гудак. – Згідно із санкцією статті зловмиснику загрожує покарання у виді штрафу від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до чотирьох років чи позбавлення волі на строк до двох років».

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області