Облаштувати сучасний урбан парк із стрільбольною площадкою хочуть у Рівному поблизу річки Усті в районі «Гідропарку».

Передбачається, що його будівництво коштуватиме майже 237 тисяч гривень. Наразі проект парку перебуває на розгляді, та якщо пройде відбір, його реалізовуватимуть за кошти громадського бюджету.

Ініціатори проекту прагнуть, щоб такий парк з'явився поблизу річки Усті.

pic За їх задумом, комплексна реалізація проекту урбан парку дозволить перетворити занедбану територію на сучасне і повноцінне місце відпочинку та дозвілля рівнян. Це доповнить існуючу "ЧАШУ" (БОУЛ) та перетворить зону в широкоформатний майданчик для різний сучасних видів спорту.

pic Автор проекту Ігор Чирак.

pic

pic

pic Нагадаємо, цьогоріч рівняни вперше мали можливість подати свої ініціативи на конкурс проектів, які фінансуватимуться за громадським бюджетом. Усього подали 45 проектів (17 великих та 28 малих). Це, зокрема, проекти змін у галузях комунального господарства, дорожнього господарства, транспорту, охорони здоров’я, енергозбереження, освіти, культури і туризму та спорту. Найбільше проектів подано у галузі комунального господарства (17) та спорту (9). Щодо інших галузей – культура і туризм – 6 проектів, дорожнє господарство – 4, транспорт – 3, енергозбереження – 2, охорона здоров’я – 2, освіта – 1 та ще один проект, що не підпадає під жодну з категорій. Наразі триває етап розгляду проектів. 

Наразі всі проекти перебувають на розгляді. 25 жовтня відбудеться засідання Координаційного комітету Громадського бюджету Рівного, на якому вирішать, чи будуть проекти допущені до голосування, а також направлять їх на доопрацювання, або, в разі невідповідності проектів положенню «Про громадський бюджет у місті Рівному» - повідомлять авторів про відхилення проектів.    Процес розгляду проектів профільними управліннями та Координаційним комітетом триватиме до 4 листопада включно, а з 5 листопада розпочнеться голосування за подані проекти. Триватиме воно до 13 листопада включно. Голосування відбуватиметься у двох формах: в електронній – на сайті Громадського бюджету та письмовій – голосуванню бюлетенями у відповідних пунктах.   Пунктів для голосування у Рівному буде шість й облаштовані вони будуть у приміщеннях ЖКП, Рівне нської міськради та Рівне нського ЦНАПу.   Адреси пунктів для голосування: - Виконавчий комітет Рівне нської міської ради - вул. Соборна 12а - Рівне нський ЦНАП – м-н Просвіти 2 - ЖКП Галицьке - вул. Відінська 40а - ЖКП Західне та ЖКП Сонячне - вул. Вербова 20 - ЖКП Перспективне - вул. Будівельників 1 - ЖКП Покровське - вул. Гребінки 8а   Пункти для голосування працюватимуть у робочі дні з 09.00 до 18.00 та у вихідні - з 09.00 до 16.00.

Які ще проекти подані на реалізацію за громадським бюджетом — читайте у наших подальших матеріалах.