Помічаєте, що восени шкіра стала сухою, на роботі відчуваєте постійну втому? А прийшовши додому не можете заснути, та й сон весь час тривожний. Загальна слабкість і перелічені симптоми вказують на зниження імунітету, відповідно, підняти його допоможуть вітаміни.

Краще всього підсилити свій імунітет природними вітамінами. Чого саме не вистачає організмові восени він підкаже сам.

До прикладу, якщо вас переслідує відчуття загальмованості, сонливості, то швидше всього організму бракує вітаміну В6, а заодно і магнію. Її можна отримати з рису, бобів, які треба вживати у відвареному вигляді.

Коли ж вас переслідує застуда, чутливість до холоду чи неспокійний сон, то найімовірніше, організм потребує вітаміну С. А поповнити його запас легко, споживаючи журавлину, шипшину, лимон, болгарський перець, або ж квашену капусту.

Часто про дефіцит рутину (вітамін Р ) вказує і сама шкіра. Вона відчутно стає сухішою, а в куточках рота спалахують заїди. Допомогти з відновленням запасу рутину допоможе та сама журавлина, буряк, або ж чорнослив.

Для тих, хто вранці не може "включитися", або ж швидко втомлюється, варто побільше вживати скумбрії, палтуса, рослинні масла, курячі жовтки. Адже такі симптоми сигналізують про нестачу вітаміну D3.

Якщо ж до перелічених симптомів додалась слабкість в ногах, оніміння кінцівок чи калатання серця, треба вітамін В1, тобто тіамін. Його вдосталь у пивних дріжджах, або ж у моркві, кукурудзі, чи житньому хлібові.

Найголовніше правило, це збалансоване харчування. Якщо організм щодня отримуватиме різноманітні вітаміни, то ви в гармонії і в доброму здоров'ї переживете і осінь і зиму.