Ось 10 кращих народних засобів які допоможуть, якщо у вас болять ноги.

Лід Застосування льоду, є хорошим способом зменшити біль і набряки на ногах. Покладіть невелику кількість подрібненого льоду в невеликий пластиковий пакет, і використовуйте його для масажу ураженої ділянки, круговими рухами. Замість льоду можна використовувати мішок заморожених овочів, загорнутих в тонке рушник. При нанесенні льоду на хворобливу область ваших ніг, настає тимчасове оніміння нервових закінчень, що дає полегшення від болю і знижує пухлина. Застосовувати лід не слід протягом більше десяти хвилин за один сеанс, інакше шкіра і нерви будуть пошкоджені.

Гвоздична олія Гвоздична олія є досить ефективним засобом у лікуванні головного болю, болю в суглобах, мікозу, грибка нігтів, а також якщо у вас болять ноги. Щоб отримати швидке полегшення від болю в ногах, треба ніжно масажувати хворі ноги, застосовуючи гвоздична масло. Це стимулює кровообіг і розслаблює м'язи. Ви можете масажувати ноги й п'яти гвоздиковим маслом кілька разів на день, щоб отримати швидке полегшення від болю. При чутливій або пошкодженій шкірі, потрібно додати три краплі гвоздикового масла в одну чайну ложку оливкової або кокосового масла, а потім використовувати для масажу ніг.

Оцет Оцет також використовується для лікування болю в ногах народними засобами. Щоб отримати полегшення від болю в ногах, викликаної розтягуванням, необхідно використовувати холодне і гаряче обгортання з оцтом. Для цього візьміть рівну кількість оцту і води у двох ємкостях. Одну наповніть ємність з холодною водою, а іншу - гарячої. Тепер змочіть рушник у суміші гарячої води і оцту, відіжміть зайву вологу, і оберніть хвору ногу. Залиште на п'ять хвилин, і повторіть процес з сумішшю холодної води і оцту. Повторіть весь процес принаймні, три-чотири рази.

Кайенский перець Кайенский перець є багатим джерелом капсаїцину, який допомагає позбавитися від болю в м'язах, при артриті, розтягуванні м'язів, болі в попереку і при болях в ногах. Страждають від болю в ногах з-за холоду, можуть насипати невелику кількість кайенского перцю в шкарпетки, а потім одягнути їх на ноги. Таким чином, ваші ноги будуть залишатися теплими, і ви не будете відчувати болю. Ви також можете додати половину чайної ложки порошку кайенского перцю на піввідра гарячої води і гріти в цій суміші хворі ноги протягом декількох хвилин. Це заспокоїть хворі ноги, і незабаром ви отримаєте полегшення від болю.

Англійська сіль Англійська сіль допоможе заспокоїти ваші ноги і дасть вам миттєве полегшення від болю. Для втомлених і хворих ніг, суміш теплої води з англійською сіллю, є хорошим засобом. Додайте у ванну з теплою водою близько двох-трьох столових ложок англійської солі. Поставте ноги у ванну на десять-п'ятнадцять хвилин, а потім висушіть чистим рушником. Поєднання тепла і магнію сприяє розслабленню і полегшує біль. Так як англійська сіль сушить шкіру, після застосування процедури нанесіть на ноги зволожуючий крем.

Шавлія Якщо біль у ногах з'явилася внаслідок деформації або розтягування, використовуйте шавлія, щоб отримати полегшення від дискомфорту. Візьміть жменю листя шавлії і обережно розітріть їх руками. Покладіть листя шавлії в чашку з яблучним оцтом. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні протягом п'яти хвилин. Потім змочіть бавовняну тканину у цьому теплому розчині і накладіть її на уражену область. Повторіть процедуру кілька разів.

Холодна і гаряча вода Гаряча і холодна вода, також може бути використаний для лікування болю в ногах народними засобами. Гаряча вода буде сприяти кровотоку, а холодна зменшить запалення. Застосовуйте гарячу і холодну воду по черзі протягом десяти хвилин, щоб зменшити біль у ногах. Ви можете прийняти чередующую ванну для ніг, наповнивши одне відро холодної водою, а інше - гарячої. Тепер можна відпочити в зручному кріслі, по черзі опускаючи ноги ноги в гарячу воду на дві хвилини, а потім у холодну, на десять хвилин. Повторюйте весь процес два-три рази.

Спаржа Спаржа використовується для зменшення болю в ногах, так як вона видаляє надлишок рідини з організму. Якщо у вас болять ноги, візьміть трохи спаржі і пропарте її протягом декількох хвилин, а потім їжте. Спаржа діє як природний сечогінний засіб. Це означає, що вона буде вимивати зайву рідину з організму і запалення зменшиться. Цей засіб застосовується при болях, викликаних запаленням.

Насіння гірчиці Насіння гірчиці також використовуються для лікування болю в ногах народними засобами. Цей засіб допомагає видалити токсини з організму, покращує кровообіг і знімає запалення, тим самим даючи полегшення від болю в ногах. Візьміть кілька насіння гірчиці і подрібніть їх, а потім додайте в піввідра теплої води. Тримайте ноги в цьому розчині протягом десяти- п'ятнадцяти хвилин, а потім висушіть. Це засіб зніме набряк і біль.

Кукурудзяний крохмаль Якщо біль у ногах пов'язана з холодом, то використовуйте кукурудзяний крохмаль. Кукурудзяний крохмаль буде підтримувати шкіру сухою, поглинаючи вологу і запобігаючи запалення, і ваші ноги ви можете нанести кукурудзяний крохмаль всередину взуття, перш ніж одягнути її.

Висновок: Болять ноги? Вам допоможе лікування болю в ногах народними засобами, переліченими вище. Однак, якщо біль нестерпна, і продовжується після застосування народних засобів, ви повинні негайно звернутися до лікар