Біля велочаші у Рівному немає ні велосипедистів, ні ролерів, ні скейтерів. Бо вона повна води. За повідомленнями колег ((http://erve.ua/news/society/pislya_doshchiv_velochasha_u_gidroparku_skhozha_na_baseyn_fotofakt.html)(erve.ua)), це сталось через забиту трубу. Але головний архітектор велочаші Дмитро Котляров стверджує, що це не так.

Побудованій активістами велочаші у Рівному не минуло і двох місяців, як почались перші проблеми.

Як повідомляють колеги, координатор проекту велочаші Микола Железний сказав: "«Ми були сьогодні на об’єкті. У трубі є якийсь предмет, як він туди потрапив - невідомо. Вирішуємо, яким чином можна буде його дістати. В найближчі дні це питання буде вирішено».



pic

Але насправді затоплення сталось через щоденні дощі, розповідає нам головний і єдиний архітектор велочаші Дмитро Котляров: "Через часті дощі, вода у грунті піднялась, тому дринажна система не може її забрати. Влітку таких проблем не було, бо грунт всочував воду краще."



pic

Дринажна система, яка збудована на велочаші не була розрахована на такі погодні умови. "При будівництві нам не вистачило коштів побудувати таку, щоб вода відходила відразу в річку", - розповідає Дмитро.

Загалом на велочашу витратили близько 250 тисяч. На усунення недоліків і добудови системи потрібно ще 30 тисяч гривень. Де взяти грошей, активісти не знають. Адже велочаша на балансі міської ради не стоїть. І всі використані на будівництво кошти - волонтерські.

"Просив прийти людей допомогти з будівництвом - ніхто не прийшов. Збирати кошти теж ніхто не хоче. І всі кажуть, що ми погано збудували велочашу", - бідкається головний архітектор.

Тож, не забита труба винна у затопленні велочаші, і навіть не дощі, а рівняни, які не можуть допомогти самі собі.

pic