Під приводом допомоги на ремонт автомобіля через відсутність національної валюти 64-річна мешканка Корецького району учора, дев’ятого жовтня, о пів на першу дня позбулася майже двох з половиною тисяч гривень.

Пенсіонерка поралася на кухні, коли помітила у себе на подвір’ї невідомих чоловіка та жінку. Коли вийшла до них, ті почали розповідати історію, що вони приїхали із Німеччини, і нещодавно потрапили у дорожньо-транспортну пригоду. Проблема постала в тому, що у них є лише долари, а для ремонту авто їм потрібні гривні. Гості не викликали підозри, адже з вигляду були охайно та вишукано одягнені, говорили з відповідним акцентом та й приїхали на пристойному автомобілі. Запросили «німці» небагато – три тисячі гривень. Жінка ж відповіла, що стільки нема, адже витратилася на лікування чоловіка. Далі пенсіонерка не може зрозуміти що з нею трапилося і каже, що несвідомо пішла до будинку, звідки винесла свої заощадження, а це дві тисячі 450 гривень.

Парочка віддала господині сумочку, скріплену пластиковою защібкою, у якій начебто була валюта. Обоє обіцяли повернутися за годину і віддати гроші. Для певності пенсіонерка запитала про суму, аби не думали, що жінка щось може вкрасти. Однак ті відповіді уникли та попросили ще води. Коли господиня пішла до літньої кухні, пари й слід простиг.

Минуло більше двох годин, коли жінка запідозрила недобре і зателефонувала дочці. Тоді ж і відкрили сумочку, в якій був поролон.

За фактом шахрайства відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці звертаються до усіх одиноких та осіб, похилого віку не вступати в розмову з невідомими, а тим паче підозрілими людьми. Адже аферисти, спілкуючись із потенційною жертвою, під будь-яким приводом виманюють кошти у громадян.

Якщо ж хтось володіє будь-якою інформацією щодо скоєного злочину, повідомляйте до поліції за номером телефону «102».

На вигляд чоловікові 55-60 років, зростом 180 см, має сиві бороду та волосся, жінці — орієнтовно 50 років, зріст 160-165 см. Пересуваються на іномарці сталевого кольору.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.