Опалювальний сезон розпочнеться у Рівному вже до кінця цього тижня. Щоправда, «Рівнетеплоенерго» подаватиме тепло лише до багатоповерхівок, а коли ж почнуть гріти батареї у квартирах - балансоутримувачі будинків зможуть вирішувати самі. Адже тепер теплопостачання подорожчає на 92% і ті, хто захочуть зекономити — мерзнитимуть.

За словами директора «Рівне теплоенерго» Степана Коропецького, тепер за теплопостачання з послугою рівняни сплачуватимуть 1 457, 09 грн/Гкал, замість 763,93 грн/Гкал.

- Ті ж, у кого немає лічильника, замість 18,23 грн /1 кв.м. платитимуть 34,78 грн, - каже Степан Коропецький.

Окрім того, комунальник припускає, що через подорожчання послуг, кількість споживачів, які отримуватимуть відшкодування, значно збільшиться.

- 85% тарифу на теплопостачання і гарячу воду становить вартість енергоносіїв, зокрема природнього газу. Наше підприємство використовує за рік 68 мільйони кубів газу. Якщо зменшити його використання, можна знизити тариф на послуги для населення, - каже Степан Коропецький.

Спробувати знизити тариф на теплопостачання і гарячу воду хочуть депутати Рівне нської міської ради. Так, нині в місті діє тимчасова контрольна комісія, яка проводить публічний аудит тепло-водопостачальних підприємств Рівного, що надають послуги населенню. До складу комісії входять депутати та експерти.

У результаті роботи комісії, передбачається знайти шляхи зниження тарифів на послуги для населення, проте залишивши їх економічно обгрунтованими. Наразі вже є перші напрацювання у цьому напрямку, проте чи приймуть їх до уваги депутати вирішуватимуть під час сесії.

Нагадаємо, з 1 липня гаряча вода та послуги з теплопостачання для рівнян подорожчали майже вдвічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Коли у Рівному розпочнеться опалювальний сезон?