Завдяки аромату олії чайного дерева підвищується працездатність, концентрація уваги, знімається втома і збільшується загальна опірність організму різним зовнішнім впливам, скорочуючи реабілітаційний період після хвороб.

Масло чайного дерева благотворно впливає навіть на повітря, дезинфікуючи його і не даючи поширюватися інфекції.

У косметиці масло чайного дерева використовують для щоденного догляду за жирною шкірою, воно допомагає при свербінні, випаданні волосся , лупи, вугрової висипки і бородавках.

Розглянемо тепер способи застосування олії чайного дерева для лікування.

Розтирання на шкірі. Якщо у вас посилене потовиділення, змішайте і розітріть 5 крапель олії чайного дерева, 1 краплю олії розмарину і 2 краплі олії шавлії.

аромолампа. Вона використовується при бронхіальній астмі та нападах задухи: 1 крапля олії чайного дерева, 1 крапля трояндової олії і 1 крапля олії меліси.

Догляд за волоссям . Будь шампунь можна збагатити корисними речовинами, додаючи в нього 5-10 крапель масла на кожне використання. Таким же чином збільшується користь від кондиціонера для волосся. Від такого рецепта буде користь і тим, у кого в волоссі лупа.

Якщо волосся дуже сухі, зробіть розчин, у складі якого буде 3 краплі олії чайного дерева на склянку гарячої води. У цьому розчині потрібно змочити щітки і гребінці для волосся. Їм же можна обприскувати білизну.

Рецепт лосьйону для лікування АКН е: 25мл настою шавлії і 15 крапель олії чайного дерева, змішані з 60мл « Рожевої »води.

Рецепт лосьйону для лікування жирної і пористої шкіри: в 100 мл теплої води розвести приблизно 12 крапель олії і протерти цією сумішшю чисту шкіру обличчя .

Для лікування герпесу використовують суміш 5 крапель олії чайного дерева і 5 мл соєвого масла.

Інгаляції робляться так: в свіжозаварений чай додають 3-5 крапель олії чайного дерева і закривають чашку долонями, потім видихнути, відкрити чашку та вдихнути пара, що утворилася 5 разів, після чого слід зробити 8-10 разів вдих- видих носом.

Для ванни: 5 крапель масла змішують з 10 мл молока або меду і вливають в воду. У самій ванні температура води не повинна бути більше 37-38 градусів. Приймати ванну не більше 20 хвилин.

Відмінна парова лазня , яку використовують для обличчя: кілька крапель олії чайного дерева влити в гарячу воду. Над цим складом парити особа близько 5 хвилин.