Рецепт 1. (компрес з кислого молока). При гострому нападі панкреатиту добре знімає біль і запалення компрес з кислого молока, який робиться на ніч. Просочіть м'яку тканину кислим молоком, покладете цей компрес на область шлунку, захопивши і ліву сторону, накроюйте зверху поліетиленом і укутайте шерстяною хусткою або шарфом. Курс лікування від 4-х до 6-ти тижнів.

Рецепт 2. (часник+петрушка+лімон). 1 кг лимонів без кісточок, але з шкіркою, 300 г петрушки і 300 г часнику пропустити через м'ясорубку і зберігати в скляному посуді в холодильнику. Приймати по 1 ч. ложці 3 рази на день за 15 мін до їжі. Запивати ліки краще настоєм чорничного, брусничного і суничного листя, стручків квасолі і кукурудзяних рилець, узятих в рівних частинах. Готується цей настій так: 1 ст. ложку збору залити 1 стаканом кип'ятку і залишити на ніч в термосі. Стакана настою вистачає якраз на три прийоми ліків, тобто 1 ч. ложку часникової суміші треба запивати третю стакана настою. Курс лікування – 3 місяці. Рецепт 3. (настій безсмертника). Настій безсмертника. 3-5 г квіток подрібнити і залити 500 мл холодної води. настояти протягом 8 годин (це добова доза). Приймати по 1 стакану в добу протягом 2-3 тижнів.

Рецепт 4. (настоянка ромашки і безсмертника). 1 столову ложку ромашки і 1 столову ложку безсмертника залити стаканом кип'ятку, настояти протягом 30 хвилин. Процідити. Приймати в охолодженому вигляді по півстакана 2-3 рази на день за 30 хвилин до їжі протягом 2-3 тижнів.

Рецепт 5. (геркулес). Геркулес. Зварити рідку кашу на воді без сопи. Є помалу без масла протягом дня декілька днів.

Рецепт 6. (настій вівса). Залийте пачку (500 г) вівса літром кип'ятку, наполягайте сорок хвилин, процідіть і приймайте настій по півстакана три рази на день.