Якщо вас турбує нежить, найпростішим рішенням буде промивання носа трохи теплою водою з содою. Якщо цього мало чи застуду ви запустили, робіть парові інгаляції, дихайте над відваром ромашки або окропом з додаванням кількох крапель пихтового масла. Також добре лікує застуду, знімає нежить і дерло в носі буряковий сік.

Ще рецепти для носа? Будь ласка – нагрійте на сковороді пару жмень крупної солі, зсипте на тканину і зробіть мішечок, який слід прикладати до носових пазух, де скупчується вся гидота. Сіль хороша тим, що довго тримає тепло.

Прекрасний засіб у справі лікування застуди – часник, великий вміст фітонцидів у часнику роблять його незамінним засобом у боротьбі з різними вірусними захворюваннями. При симптомах застуди та інших захворюваннях верхніх дихальних шляхів можна застосовувати таке народний засіб: 5-6 зубчиків часнику очистити, дрібно стовкти і розвести в склянці молока. Закип’ятити, дати охолонути, приймати по чайній ложці кілька разів на день. Цей варіант не стільки дієвий, як з цибулею, але менш виражено діє на слизову оболонку шлунку.