(*У першу п'ятницю жовтня, починаючи з 1999 року, щорічно прийнято відзначати добре позитивне і світле свято - Всесвітній день посмішки.*)

Історія даного свята надзвичайно цікава.

У 1963 році до Харві Беллу, художника, звернулися представники однієї страхової компанії з проханням придумати якийсь яскравий символ, що легко запам'ятовується - візитну картку компанії.

І тоді Харві запропонував замовникам «смайлик» - усміхнене жовте личко. Успіх такої візитки був вибуховий. Зовсім скоро таке усміхнене личко стало з'являтися на футболках, кепках, конвертах, листівках і т.д.

В одному з інтерв’ю Харві Белл підкреслив, що для історії художнього мистецтва не було жодної подібної роботи, зробленої так просто і ставшої всім зрозумілої настільки, що так швидко і широко поширилась б, приносила б людям стільки задоволення, радості і щастя.

Завдяки його творінню в 1999 році вперше святкували це цікаве та веселе свято. Тому цей день потрібно повністю присвячувати гарному настрою та веселощам.

Посмішка збагачує всіх, хто її отримує. Тому,даруйте усмішки для оточуючих, будьте добрішими, несіть радість! Пам'ятайте, всього одна Ваша посмішка може зробити когось щасливішим, підняти настрій на весь день, і навіть змінити світ, зробити його добрішим і світлішим! Адже посміхнутися нічого нам не варто, але це дуже цінується!