У місті Березне в поле зору правоохоронців потрапив мопедист, який порушив правила дорожнього руху та до того ж перебував за кермом напідпитку. Коли поліцейські почали складати протокол, порушник вирішив відкупитися.

Березнівські поліцейські, які здійснюють нагляд за безпекою дорожнього руху, зупинили 25-річного місцевого жителя, який керував мопедом "Sensor CP 50" без шолома. Під час перевірки документів правоохоронці помітили, що кермувальник має явні ознаки алкогольного сп’яніння. Їхні підозри підтвердив алкотестер — 2,36 проміле, що в дванадцять разів перевищує допустиму норму. Під час складання адміністративного протоколу за статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушник, намагаючись уникнути відповідальності, запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду у розмірі сто доларів США. Почувши негативну відповідь, мопедист підвищив ставку до двохсот. Через таку пропозицію довелося викликати слідчо-оперативну групу, працівники якої вже задокументували кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

«Усі неправомірні дії водія мопеду зафіксовані відеореєстратором службового авто, а у слідчих — достатньо доказів, аби кримінальне провадження невдовзі скерувати до суду, — повідомив начальник Березнівського відділення поліції Андрій Кушик. — Тому кожен, хто переступає межу Закону, повинен відповідати за свої вчинки».

За скоєне відповідно до санкції статті чоловіку загрожує покарання у виді штрафу до дванадцяти з половиною тисяч гривень або обмеження волі на строк до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області.