Здавалося б, знайти будь яку інформацію про той чи інший дитячий садок або школу Рівного зараз – не проблема. Проте, єдиного зручного сервісу, який би дозволив мешканцям міста не лише отримати, а й порівняти цю інформацію, чи прослідкувати зміни, наразі немає. Ідея розробки такого сервісу народилася у громадських активістів з Рівного.

Сервіс GOOD SCHOOL – це портал відкритих структурованих даних про дитячі садки та школи 5 міст України.

- Його задача – зібрати інформацію, яка стосується навчання, перебування дітей в школах чи дитячих садочках, які потреби у них є, чи в безпечному районі знаходиться навчальний заклад і як до нього добратися. Також він дозволить комунікувати батькам і бути в курсі усіх процесів, що відбуваються в навчальному закладі, - розповідає один з ініціаторів, громадський активіст, викладач РДГУ та Острозької академії Антон Шинкарук.

За словами Антона, в «екосистему» сервісу входять чотири складові:

1) Відкриті дані освітнього процесу в школах, успішність дітей, інформація про вчителів, їхні досягнення, участь дітей в олімпіадах, показники ЗНО по школах і т.д. 2) Школа чи садок як будівля, з врахуванням потреб закладу, стану ремонту, інформації про фінансове та ресурсне забезпечення, комунальні витрати, тощо. 3) Середовище за парканом закладу – це і екологічна ситуація, безпека навколо школи, як добиратись до школи чи садочка. 4) «Батьківський клуб» - спільнота активних батьків, які беруть участь в житті школи чи садка, які можуть, власне, допомагати у зборі даних для цього сервісу, фіксувати потреби закладів, залишати відгуки.

- Сервіс GOOD SCHOOL змінить звичний підхід до вибору навчальних закладів. Він дасть поштовх до формування оцінки закладу на основі інформації про повноту та якість освітніх послуг, про можливості для розвитку дитини, інформації про бюджет та ресурсне забезпечення закладів, рівень комфорту у закладах освіти й навколо них, - додає співініціатор ідеї, громадська активістка, керівник Інформаційно-освітнього простору InfoHub Вікторія Серветник. Впровадження сервісу заплановане в два етапи: 1. Поширення по школах 5 пілотних міст - Рівне , Вінниця, Черкаси, Суми, Дніпро.  2. Поширення по дитсадках, а також школах інших міст України Наразі, сервіс GOOD SCHOOL – лише ідея, втілення якої в життя залежить від кожного з нас. Ініціативна група творців GOOD SCHOOL подала його на конкурс міських сервісів Apps4Cities Challenge, де наразі триває перший етап голосування. Для проходження у наступний етап конкурсу необхідно назбирати достатньо голосів на порталі Дані міст.