Кожен наш день наповнений різних подій, сенсацій та свят. (*А що ж відзначають у всіх країнах світу саме 1 жовтня?*)

День 1 жовтня визнаний Міжнародним днем людей похилого віку, Міжнародним днем музики та Всесвітнім вегетеріанським днем.

Проте не всі люди знають, що що означають такі незвичайні свята.

Міжнародний день людей похилого віку. Цей день можна сміливо назвати святом усіх бабусь та дідусів цілого світу. Це також ще один привід нагадати їм, наскільки сильно вони нам дорогі, наскільки ми їх любимо та цінуємо.

У рамках даного свята проводяться різноманітні концерти, витсави, вечори спогадів, адже, в кожної людини похилого віку, своя цікава історія. Це розповіді і про тяжкі роки, про кохання, що пройшло безлія перешкод, і про всі радісні та щасливі моменти життя.

Міжнародний день людей похилого віку традиційно відзначається в Україні, Білорусії, Японії, Латвії та інших країнах.

Наступне незвичне свято, що встановлене на 1 жовтня - це Міжнародний день музики.

pic На всій планеті немає такої людини, яка б не любила музику. І неважливо до якого стилю ця музика належить, головне, що її об'єднують одні й ті ж 7 нот. День музики був започаткований 1-го жовтня 1983 року асоціацією ЮНЕСКО.

Хоча, історично, день музики почали святкувати ще з 1975 року з подачі найбільшого композитора і музиканта Дмитра Шостаковича, який говорив такі слова: "Музика відкриває людині нові світи і виконує благородну місію об'єднання людей."

В Україні святкування Дня музики стало традицією з 1996 року. Однією з найдавніших у світі є китайська музика. Цьому є не одне підтвердження. Археологами знайдено найдавніші інструменти, а в 2000 році був створений цілий музей даної спрямованості. Всі експонати датуються 5, 4 і 2 тисячоліттям до н.е.

Тому 1 жовтня слід привітати всіх тих, хто любить музику і присвятив їй своє життя, тих, хто пише музику і дарує її людям або просто слухає.

Міжнародний вегетеріанський день.

На сьогоднішній день ведуться постійні суперечки та диспути щодо корисності вегетеріанства, але не дивлячись на це, вегетаріанство проживає разом з людством вже не одне століття.

А святкування такого дня зародилося у Великобританії ще в середині 19-го століття. І вже в 1947 році там було засновано перше вегетаріанське товариство. Спочатку вегетаріанство активно поширювалося під впливом буддизму, який англійські колонізатори привезли з Індії.

І до цього часу Великобританія є країною, де найбільше прихильників вегетаріанства - близько 6% населення країни абсолютно не вживають м'яса.

Багато релігій мотивують відмову від м'яса тим, що воно було джерелом страждання живих істот. Слово "вегетаріанець" увійшло в повсякденний побут людей в середині 19 століття. Як і зараз, вона має на увазі відмову від вживання в їжу м'яса тварин, а іноді навіть і молочних продуктів.

До появи терміна "вегетаріанство» такий підхід до харчування називали "індійським". Відповідно до проведеного в Новій Зеландії соціологічного опитування, головною причиною добровільної відмови від м'яса є бажання бути здоровим, активним, струнким і молодим.