Учора, 27 вересня, близько п’ятої ранку на пульт централізованого спостереження поліції охорони надійшов сигнал тривога із приміщення магазину на вулиці Соборна у Рівному. На виклик негайно виїхала група реагування.

Поліцейські на місці події помітили чоловіка, який утікав із системним блоком у руках. Охоронцям вдалося його затримали, а от спільник устиг втекти.

Зловмисником виявився 30-річний рівнянин, який і раніше потрапляв у поле зору правоохоронців за вчинення крадіжки.

Слідчо-оперативна група встановила, що двоє чоловіків проникли у приміщення торгового закладу шляхом віджиму ґрат та пластикового вікна. Вони намагалися викрасти монітор та системний блок із службового приміщення. Однак, помітивши правоохоронців, один із злодіїв одразу втік, а інший — із поцупленими системним блоком потрапив до рук поліцейських.

Досудове розслідування у відкритому кримінальному провадженні розпочато за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 15 та частиною 3 статті 185 (замах на крадіжку із проникненням) Кримінального кодексу України.

Рівнянина затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області.