Понад 125 тис. грн боргувало на початок вересня 30 працівникам приватне сільськогосподарське підприємство «Волинь», що в селі Велика Омеляна Рівненського району. Але варто було завітати до боржника фахівцеві Управління Держпраці у Рівненській області – і селянам відразу, ще до завершення перевірки, повернули зарплатний борг.

Головний державний інспектор Олександр Біловол повідомив, що стосовно керівника «Волині» складено адміністративний протокол та передано на розгляд до Рівне нського районного суду для притягнення до адміністративної відповідальності на підставі ч.1 ст. 41 КУпАП.

Загалом в області з початку року завдяки таким перевіркам виплачено найманим працівникам понад 3 млн грн заборгованої платні. Фахівці відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів вже проінспектували 20 підприємств-боржників, загальна сума заборгованості на яких для 1005 працівників складала понад 4 млн 430 тис. грн.

Про відповідну цільову роботу Держпраці на Рівне нщині розповів начальник Управління Юрій Наконечний на засіданні обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат. Зокрема, він повідомив, що інспектори склали та передали до суду 15 протоколів про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 41 КУпАП. Також складено 2 постанови про накладення штрафу відповідно до статті 265 КЗпП України на суму 8700 грн.

Загалом на Рівне нщині немає боргу із зарплати в 10 районах та трьох містах обласного значення. Заборгованість залишається в Здолбунівському, Корецькому, Костопільському, Рівне нському, Рокитнівському, Сарненському районах та місті Рівне на 19 підприємствах, з яких 12 – економічно активні, а 7 – підприємства-банкрути. В загальній сумі вона складає 6 млн 298 тис. грн – тож робота інспекторів Держпраці триває.

повідомляє Прес-служба Управління Держпраці у Рівне нській області.