Нещодавно патрульні на вокзалі ((http://rivne1.tv/news/72187)(знайшли 2-річну дитину, яку покинула мати-пиячка)). Медики діагностували у півторарічного хлопчика ГРВІ та переохолодження. Утім, життю хлопчика нічого не загрожує.

«Дитина поступила до нас у дуже занедбаному стані – була дуже брудною та з явними ознаками гострої-респіраторної інфекції, — повідомила завідуюча інфекційним відділення Алла Єрьомкіна. — Він кашляє і має нежить. Наразі хлопчик проходить повне комплексне медичне обстеження. Він ще не говорить, лишень показує, що хоче їсти. Щоправда дуже спокійний, адаптувався у нас і почав ходити. За ці дні, крім поліції, до нього ніхто не приходив і ніхто ним не цікавився».

Працівникам ювенальної превенції Рівне нської області вдалося розшукати матір-зозулю на залізничному вокзалі у Рівному. Зі слів інспектора ювенальної превенції Івана Фрідріха, жінка родом із Закарпаття, однак впродовж місяця проживала на Рівне нщині :

«Мати цього хлопчика проживала у Здолбунові разом зі своїм цивільним чоловіком. Зараз співмешканець перебуває у ізоляторі тимчасового тримання міста Рівного за вчинення крадіжки. На неї ми склали протокол за частиною 1 статті 184 КУпАП. Крім того, жінка нам повідомила, що знову вагітна».

Наразі хлопчик перебуває під опікою лікарів та правоохоронців. 21-річна мати до сина поки не навідувалася.

Матеріали щодо доцільності перебування хлопчика у сім’ї, де він нікому не потрібен – вирішуватиме комісія. Рівне нські поліцейські вже готують матеріали справи, які невдовзі передадуть у соціальну службу Закарпатської області.