Ремонт в будинку завжди б'є по кишені. Але навіть якщо ви вирішили скоротити витрати, зовсім не обов'язково вибирати самі бюджетні і нудні варіанти. Дещо можна зробити і своїми руками з дешевих і доступних матеріалів. Причому результат може бути просто приголомшливим.

Пропонуємо до вашої уваги варіант, як зробити гарну підлогу за допомогою паперу.

Для цього вам знадобиться:

- рулон пакувального паперу або велика пачка коричневих паперових пакетів;

- клей ПВА;

- лак для дерева для внутрішніх робіт;

- поліуретанова фарба;

- малярський валик;

- відро.

Цей трюк підійде для підлоги з бетонним, штукатурним або фанерним базовим шаром. Спочатку потрібно зняти старе покриття і очистити підлогу дощенту. Переконайтеся, що не залишилося ні сліду клею, позбудьтеся від плінтусів. Якщо на підлозі є поглиблення або нерівності, їх потрібно закрити. Щоб папір краще прилипав, покриття не має бути занадто гладким, тому спочатку можна пройтися по ньому шліфувальним верстатом.

Тепер порвіть папір на великі нерівні шматки і злегка пам'ятаєте - так вони будуть більше схожі на натуральні камені.

pic

Якщо у вашої підлоги бетонна основа, приготуйте суміш з клею і води в пропорції 1: 1. Суміш для дерев'яної підлоги повинна на 75% складатися з води і на 25% - з клею. Нанесіть суміш на підлогу, покладіть шматок паперу і зверху також покрийте клеєм.

pic

Тепер потрібно покрити папером всю підлогу. Переконайтеся, що шматки паперу налазять один на одний, адже вони зменшаться при засиханні.

pic

Коли вся підлога вкрита шматками паперу, дайте клею як слід просохнути. Тепер пора покрити підлогу лаком для дерева. Якщо вам подобається колір паперу - вибирайте прозорий лак. За допомогою малярного валика ви зможете рівномірно нанести його на підлогу.

pic

Для наступного кроку вам потрібна прозора поліуретанова фарба. Нанесіть кілька шарів, щоб зробити підлогу міцною і стійкою до подряпин і ударів. Кожен шар повинен як слід просохнути, перш ніж ви почнете наносити наступний.

pic

Ось в цьому будинку господарі не пошкодували часу, щоб пофарбувати шматочки паперу в різні кольори, використовуючи різні відтінки лаку для дерева.

pic

А в цьому будинку використовували шматки паперу певної форми.

pic

У своєму будинку ви зможете реалізувати власні ідеї і зробити інтер'єр неповторним.