Петро Велінець – кращий козак-характерник, мужністю, силою і талантом, якого захоплюється весь світ. Він легко перебиває рукою цеглу, без вагань оголеною спиною лягає на гострі цвяхи, босоніж ходить по битому склу та розпеченому вугіллю.

На міжнародному конкурсі езотеричних мистецтв пана Петра визнали найкращим характерником року. Відтак його охоче запрошують на фестивалі до Польщі, Литви, США.

А ще, Петро Велінець, доцент кафедри реабілітації Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. С. Дем’янчука, керівник школи козацьких єдиноборств, який досконало оволодів мистецтвом бойового гопака, навчився діагностувати та зцілювати за своєю методикою.

Зустріч з унікальною людиною, його учнями та колишніми пацієнтами відбудеться в рамках проекту «Жива книга. Людина-сенсація» у неділю, 2 жовтня о 15 годині в актовій залі Рівне нської обласної універсальної наукової бібліотеки. Вхід вільний!

Характерник — назва віщуна, чаклуна на Запорозькій Січі, який, згідно з народними легендами, умів ворожити, лікувати поранених козаків, знав психотерапію, вправи з фізичної підготовки козаків, про що існує ряд історичних свідчень очевидців та народних переказів.