Рівненські поліцейські затримали кишенькового злодія, на рахунку якого — 17 крадіжок.

Під домашнім арештом перебуває раніше судимий 27-річний рівнянин за скоєння сімнадцяти кишенькових крадіжок. Тепер йому загрожує чергове позбавлення волі на строк до п'яти років.

Слідчі Рівне нського відділу поліції направили до суду кримінальне провадження за дев’ятьма фактами крадіжок, які скоїв 27-річний рівнянин, ще вісім — розслідуються. Будучи неодноразово судимим за майнові злочини, зловмисник у 2014 році отримав черговий вирок за чисельні крадіжки у виді позбавлення волі на два роки і шість місяців, однак у березні цьогоріч молодик звільнився за «законом Савченко» та знову став на злочинний шлях.

Досвідчений крадій «обчищав» потерпілих у супермаркетах, маршрутках та на ринках, однак жертвами ставали здебільшого жінки. Зловмисник непомітно діставав із сумок телефони та гаманці з грішми. Усе викрадене здавав у ломбарди або продавав за безцінь. Загальна сума викраденого ним майна перевищує 25 тисяч гривень.

За скоєння крадіжок повторно за частиною 2 статті 185 Кримінального кодексу України слідчі повідомили зловмиснику про підозру, йому обрали міру запобіжного заходу у виді домашнього арешту. Тепер він може опинитися за ґратами у найближчі п'ять років.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області.