Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив про плани міністерства посилити інструкцію щодо застосування зброї співробітниками Національної поліції України та про прийняття на озброєння патрульними і поліцейськими електрошокерів.

Арсен Аваков повідомив журналістам у Дніпрі в понеділок, що вже придбана і проходить реєстрацію партія електрошокерів, що їх можуть застосовувати поліцейські під час патрулювання. Голова МВС висловив сподівання, що цю процедуру завершать якомога швидше.

За словами міністра, МВС має намір вийти з ініціативою про посилення презумпції правоти поліцейського. "До кінця тижня силовий блок має намір внести до Верховної Ради пакет законопроектів, в яких передбачатиметься презумпція правоти поліцейського. "Спочатку підкорися, а потім оскаржуй", - сказав Арсен Аваков.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", про це міністр повідомив під час вручення в Дніпрі нагородної зброї водієві маршрутного таксі Валерію Тимоніну, який намагався затримати вбивцю двох патрульних поліцейських.

Арсен Аваков подякував Валерію Тімоніну за виявлену громадянську позицію: вчинок, який він скоїв, блокуючи своєї маршруткою виїзд автомобіля злочинця з місця скоєння злочину поблизу автовокзалу.

У свою чергу, міський голова Дніпра Борис Філатов вручив Валерію Тимоніну грамоту "За заслуги перед містом".

Арсен Аваков підтвердив, що Міністерство внутрішніх справ виділило сім'ям загиблих по 725 тис. грн, вони також отримають двокімнатні квартири.