Офіційно він називався Чемпіонат міста Рівне з боротьби “Котигорошко”. Проходили вони у спортзалі 25 школи.

Правила цього напрямку у Спасі дуже прості. Потрібно виштовхати суперника з кола діаметром 3 метри. Або змусити його прийняти третю точку опори. Удари при цьому заборонені. Само собою, що такі умови дозволяють змагатися і найменшим учасникам і тим, хто не має відповідної підготовки. Головне – бажання. Проходять вони приблизно ось так:

На ці змагання зголосилося 110 учасників. Найбільше було маленьких – від 5 років. Відповідно, у наймолодших категоріях іноді змагалися 10-14 дітей. Взяли участь рівненські спасівці, які займаються у 19 школі (Ювілейне) і 25 школі (Північний), прийшли учні школи Бойового Гопака “Сварог”, клубу бразильського джиу-джитсу “Pride“. Крім того, до нас у гості приїхали спасівці з Луцька – 21 учасник.

Щоб перемогти суперника, потрібно зійтися з ним тричі. І за результатами трьох сходжень визначається переможець.

Ще однією особливістю боротьби “Котигорошко” є те, що дівчата змагаються з хлопцями. Так, наприклад, одна з наших новеньких учениць змогла перемогти чотирьох хлопців і вибороти перше місце. Щоправда, не знаю хто більше радів цій перемозі – Надя, чи її тато

Ну, а тепер про одну дуже важливу особливість “Котигорошка” – у нас усі учасники отримують грамоти. Хто просто за участь, а хто, разом з медалями, за перемогу. Таким чином, незалежно ні від чого дитина отримує певне задоволення. І повірте, сльози одразу пропадають. Перевірено неодноразово. А іще, на цих змаганнях ми вручили усім дітям по книзі від Юрія Журавля “Битви за землю рідну”. Цю чудову книгу він зміг видати завдяки підтримці Міністерства молоді та спорту України. Діти і батьки були у захваті. Знову не знаю хто першим читатиме цю книгу. Доречі обіцяли відгуки про книгу від дітей. Єдина неприємність була у тому, що автор не зміг прийти і особисто усім вручити. А дехто уже налаштувався на автографи та фотосесії з паном Юрієм.

Наступним заходом нашої федерації стане фестиваль козацької звитяги “Покровський вітер”, який ми спільно з іншими організаціями будемо проводити 13-14 жовтня на території козацького табору “Гайдамаки” в Рівному. За день до того, в рамках фестивалю, відбудуться змагання з козацького багатоборства на базі РДГУ. А ще через тиждень – змагання з боротьби на поясах.

Повідомляє прес-служба "Спас.Рівне ".