Головний патрульний Рівного Сергій Мерчук та речниця "копів" Оксана Юрченко вже відреагували на ((http://rivne1.tv/news/72112)(вчорашні події у Дніпрі)). Небайдужими залишились і деякі рівняни.

Приголомшливе вбивство пари патрульних поліцейських у Дніпрі не змусило чекати реакції наших місцевих правоохоронців. Вони діляться у соцмережах своїми думками щодо події та співчуттями сім'ям загиблих.

"Можливо після сьогоднішніх подій В Дніпрі люди задумаються чим ризикують Патрульні. Не за романтикою і зарплатою ми прийшли. Екіпаж Двох молодих людей тепер відійшов у вічність... Рівне сумує зі всіма містами! Наволоч шукають! І ми теж. Не будьте байдужі." - Написав Сергй Мерчук на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

Люди підтримують головного патрульного Рівного у коментарях.

Руслан Фуфалко пише: "Сергію, поговори з колегами: не слід розслаблятися - не той час і не те суспільство. Тримайте руку повсякчас на кобурі, не підпускайте до себе, не вступайте в дурні балачки... Хай береже Господь!"

Рівнянин Дмитро Стрихарчук теж додає в коментарях: "Злочинці раніше знали що з мєнтами завжди можна домовитись, залежало тільки від суми... А тепер в поліції більшість принципові люди і гроші не візьмуть, тому злочинці будуть застосовувати силу\зброю... поліція має бути до цього готова. А громадяни мають розуміти, що поліція часто має справи зі злочинцями і щоб не одержати кулю, не потрібно себе вести як злочинець."

Окрім головного патрульного, відреагувала на події в Дніпрі і речниця патрульних Оксана Юрченко.

"Коли я чую про те, що зарплати патрульних в 3 рази вищі когось там, а вони нічого не роблять - мене курвить. Чесно. Так говорять люди, які уявлення не мають про об'єм і обсяг їх щоденної праці. Одне спільне, бажано нічне, чергування і критики кардинально міняють свої погляди. Щодня і щоночі ці люди ризикують своїм життям. Вони ніколи не знають, навіть коли виїжджають на сімейну сварку чи на неправильно припарковане авто, що їх чекає. І чи повернуться вони додому, до своїх рідних і близьких.Вічна пам'ять колезі з Дніпра..." - Пише вона на своїй сторінці у Фейсбуці.

У коментарях під постом Оксани Юрченко думки людей розділяються.

Олесій Ситник пише: "Цинік. Ну, значить є шанс, що нарешті наведуть лад у протоколах затримання і спілкування з порушниками. І копи перестануть бути лише мімімішними фонами для селфі. Сім'ї і колегам загиблого співчуваю. RIP"

Далі Орест Кошмарський додає: "Патрульні не готові до таких ситуацій, в першу чергу психологічно."

Під його коментарем почалось бурхливе обговорення.

Користувач Олександр Демчик також додає: " Просто колишні, різні проплочені ГО та ті, що не зовсім дружать з законом постійно шукають зачіпки щоб підняти галас про нову патрульну поліцію. Навіть діючі колишні менти тим часто займаються. Тому кожен з патрульних намагається не провокувати скандали та перевищення повноважень. Але то не для нашого суспільства. Починає чмо бикувати - мордою в асфальт кайданки на руки і у відділок. Як мінімум 15 діб з мітлою на вулиці щоб інші бачили!"

Окрім того, рівняни порівнюють роботу нової поліції та колишньої міліції.

Алла Михальчук вказує на хорошу роботу патрульних та пише, що їм треба інколи і допомагати, а не лише критикувати: "Мені,доводилось спілкуватися з міліцією(мала дуже неспокійних сусідів),яка іхала годинами і так сталося,що звернулась до нової поліції і враження разюче. Приїхали відразу,передзвонили через деякий час,поцікавились чи все добре.Щира подяка. Да не все в них може й гладко на перший погляд,але вони стараються,краще чим критикувати,може допомогли якось?"

"Боже бережи тих хто стоїть на захисті миру та правопорядку в нашій країні та нашому місті зокрема!" - Додає користувач Алекс Третяк у коментарі під постом Сергій Мерчука.