Вчені з Даласького університету зробили висновки, що молодята, які щасливі в шлюбі, ризикують набрати зайву вагу, оскільки вагомої причини піклуватися про свою привабливість у них більше немає.

Науковці чотири роки спостерігали за 160 сімейними парами і визначили взаємозв'язок між змінами ваги і рівнем сімейної задоволеності.З'ясувалося, що молодята, в яких не було серйозних розбіжностей і проблем у сім’ї, додавали у вазі. А от незадоволені своїм шлюбом - трималися напоготові і набирали набагато менше зайвих кілограмів. Таким чином це означає, що щасливе одруження або заміжжя сприяє набору зайвої ваги, а це досить погано впливає на стан здоров'я. Озвучений американськими вченими результат змушує сумніватися у звичному переконанні про те, що якісні стосунки зміцнюють здоров'я. Може це й так, але фігурі вони точно шкодять. У випадку появи перших симптомів ожиріння потрібно проконсультуватися з лікарем, пройти всі необхідні обстеження.

pic Основна думка вчених, що виступають за підтримку шлюбу, полягає в наступному: сімейні пари ставляться до свого здоров'я більш уважно - вчасно приймають лікарські препарати і дотримуються графіків регулярних медичних оглядів. Як наслідок - хороше самопочуття і збільшення тривалості життя чоловіка і жінки. Дослідники ще раз нагадали, що вдалий шлюб впливає на фізичний та емоційний стан, однак вони рекомендують пам'ятати про негативні наслідки, які приховують у собі зайві кілограми.