Ви ще не створили ОСББ, тоді для вашого будинку оберуть управителя без вас. Наразі у Рівному формують список комісії, яка незабаром і займеться цією справою. Щоправда, деякі активісти обурюються - до списків увійшли "свої" і будинки поділять між "своїми". В той час, коли інтереси простих рівнян - останні в переліку. Деталі - у сюжеті.

Маєш віник і лопату? Цього достатньо, щоб стати управителем й обслуговувати будинок, каже заступник начальника міського управління ЖКГ Володимир Лапюк.

Комісія, яка обиратиме управлінців для рівненських будинків, в основному складається із працівників управління житлово-комунального господарства. Тоді як активістам і представникам громадськості там місця не знайшлося. Чому комісія саме в такому складі, а не в іншому - турбує деяких рівненських активістів.

Міська влада хоче розподілити ринок житлово-комунальних послуг з більш, як 40-мільйонним річним оборотом, каже експерт Сергій Пінчук.

Насамперед треба було почати не із порядку проведення конкурсу, а з порядку створення комісії, переконаний голова Ради голів ОСББ Рівного Роман Алексійчук.

Склад комісії - поки що не остаточний і найближчим часом відбудеться ще одне обговорення. Тим часом понад тисячу будинків Рівного не створили ОСББ і незабаром їм призначать управлінську компанію. Проте - це не вирок, запевняють експерти. Адже якщо більшість жителів не влаштовує якість роботи управителя, в подальшому вони зможуть обрати його самі. Достатньо попередити про це обслуговуючу компанію за три місяці до розірвання угоди.