Теплове господарство Рівненщини технічно готове до зими. Під час опалювального сезону в області працюватиме 802 котельні.

До осінньо-зимового періоду стовідсотково готові школи, садочки та лікарні. Тим часом житловий фонд підготовлено на 95 відсотків. Не відстають й інші галузі житлово-комунального господарства – водоканалізаційна та дорожня.

Про це йшлося під час колегії Рівне нської ОДА.

Із такими показниками Рівне нщина до холодів готова на понад 90 відсотків, а це більше за середній показник по Україні. На цьому наголосив Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, котрий взяв участь у засіданні колегії.

Разом з тим, на Рівне нщині тривають заходи, спрямовані на енергетичну незалежність. В області вже 3 роки поспіль діє Програма з енергоефективності. Завдяки їй бюджетні установи перейшли на альтернативні види опалення. А це в свою чергу призвело до скорочення споживання газу на понад 40 відсотків.

Також в області продовжує діяти обласна Програма компенсації відсотків за «теплими кредитами». У 2016 році на ці цілі спрямована 3 мільйони гривень.

Разом з тим триває робота над оформленням житлових субсидій для населення. Наразі їх отримали половина господарств краю. А це майже 190 тисяч родин. Така державна соціально підтримка зменшить плату під час опалювального сезону за комунальні послуги в умовах встановлення ринкової ціни на газ.