Тисячу доларів США та півтори тисячі гривень перерахували шахраям 84-річна рівнянка та 62-річна жителька Гощанського району за «визволення» своїх близьких з поліції.

Минулої доби до поліції надійшло два повідомлення про скоєння шахрайства в обох випадках зловмисники представлялися працівниками правоохоронних органів та просили передати кошти за звільнення рідних від кримінальної відповідальності.

Близько 17 години до 85-річної мешканки обласного центру на стаціонарний телефон надійшов дзвінок від невідомого чоловіка, який представився поліцейським. Аферист розповів жінці, що її син перебуває в поліції та за звільнення його від кримінальної відповідальності потрібні гроші. Довірлива жінка не переконалася у достовірності почутого та винесла тисячу доларів США для таксиста, який чекав її біля будинку.

Псевдополіцейський, який близько 15 години зателефонував до 62-річної мешканки села Бабин Гощанського району, також попросив кошти за визволення сина. Остання на вказаний шахраєм номер перерахувала 1500 гривень. Згодом, оговтавшись, жінка зателефонувала синові та з’ясувала, що ніяких проблем із Законом він не мав.

Поліцейські вкотре нагадують, що надання неправомірної вигоди службовій особі — кримінально каране діяння. Санкція статті 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Повідомляє Відділ комунікації поліції Рівне нської області