Сайт «Революція гідності. Війна. Рівненщина» (http://memory.rv.ua) – це пам'ять про наших краян, які боролися і віддали життя за Гідність і Свободу, цілісність і незалежність України, європейське майбутнє. Це долі найкращих синів України, які ціною свого життя виборювали щасливе майбутнє, спокій у кожному домі, мир у нашій країні.

На сайті розміщено інформацію про героїв, які народилися і проживали на Рівне нщині , і тих, чиє життя волею долі було пов’язане з нашим краєм. Серед тих, хто загинув, найстаршому виповнилося 55, наймолодшому лише 20 років.

Сто три історії – це біографії воїнів, нагороди, окремі публікації про них в пресі та в мережі інтернет, список всіх публікацій, посилання на відеоматеріали. Інформація про вшанування земляками пам’яті загиблих: відкриття пам’ятних дошок, меморіалів. А ще листи героїв до рідних, спогади про них побратимів, друзів, вчителів, родичів. Вірші земляків, присвячені пам’яті загиблих на майдані та в АТО.

Сайт створений Рівне нською обласною універсальною науковою бібліотекою, центральними районними та міськими бібліотеками області.

Технічна розробку сайту здійснена безкоштовно Комп'ютерною Академією «ШАГ» м. Рівне . В структурі сайту рубрики: «Майдан»; «АТО» (інформація розміщена в межах районів, міст області); «Героям присвячується» (поезія, відеоматеріали). Через форму «Контакти» користувачі мають можливість надіслати інформацію, яка доповнить сторінки сайту про загиблих земляків.

На презентацію запрошуються керівники урядових структур, громадських організацій, які опікуються воїнами АТО, працівники освіти, вчителі-історики, бібліотечні працівники.

Презентація відбудеться 20 вересня 2016 року о 15 год. у приміщенні Рівне нської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Прес-служба РОУНБ.