Одним з популярних екстремальних видів спорту вважається скейтбординг, яким окрім дорослих захоплюються маленькі дівчатка і хлопчаки. Щоб не помилитись при виборі своєрідного транспорту читай далі і дізнавайся усі цікавинки.

Види скейтів для катання

При виборі варто звернути увагу на те, що дитина в 6 та 12 має різний зріст, вагу, розмір ступні. Якщо Ви хочете забезпечити максимальний комфорт при катанні, то купувати скейтборд для дітей потрібно у відповідності з їх віком і потрібних розмірів. Для маленьких новачків існує три розміри дошки:

► мікро;

► міні;

► мзс (середній).

Дитячий скейтборд micro

pic Цей варіант розрахований для найменших, які тільки починають вчитись. Не забувайте, що обов’язково слід одягати захист на голову, лікті, коліна і руки, який допоможе уникнути травм при падінні. На скейтборді micro можуть кататися діти ростом не більше 1 метра, рекомендований вік – 5 років. Сама дошка має наступні параметри: довжина – 27-27,6 дюйма, ширина – 6,5-6,7 дюйма.

Міні-скейтборд для дітей

pic Наступний за розміром скейтборд для дітей, яким вже є 6-8 років. Купувати його варто для майбутніх спортсменів ростом від 1 до 1,5 метра. Параметри дошки наступні: довжина – 28 дюймів, ширина – 7 дюймів.

Середній розмір скейтборда



pic Для дітей віком 10-12 років, перевагу варто віддати вже моделям розміру Mid, який розрахований на ріст до 1,5 м. Його розміри: довжина – 29 дюймів, ширина – 7,3 дюймів.

Як обрати скейт для початківців?

Діти вчаться не тільки кататися на дошці, але і виконувати на ньому трюки, тому слід знати, як підібрати дитині якісний і надійний скейтборд. Головне памятати, що на міцність виробу впливають такі фактори: з чого зроблено підстава (дека), діаметр, матеріал коліс, підшипники, міцна підвіска.

За матеріалами: poradumo