Це вже четвертий цього року випадок у нашому місті, коли люди потерпають від летючих мишей.

Якщо у трьох попередніх скажені кажани залетіли до помешкань рівнян, то цими днями крилата істота гризнула чоловіка у дворі будинку на вулиці Вербовій, 44.

Проте біда навіть не в небаченій досі агресії летючих мишей, а у гострому дефіциті антирабічного імуноглобуліну, який використовується при лікуванні від сказу. Зокрема, у центральній міській лікарні немає жодної дози цього препарату.

– Зі скрутної ситуації вийшли таким чином, – повідомив завідувач травматологічного відділення медзакладу В’ячеслав Наумчук. – Антирабічний імуноглобулін вдалося знайти в обласній клінічній лікарні, який там, на щастя, виявився на залишку. Потерпілого від укусу кажана чоловіка ми скерували туди, де він отримає комбінований курс лікування. Треба подякувати колегам з обласної лікарні, які з розумінням поставилися до цієї проблеми. В іншому разі, навіть не знаю, що робили б. Зі слів В’ячеслава Наумчука, критична не тільки в Рівному, а й загалом в Україні ситуація із забезпеченням імунопрепаратами медиків «до печінок дістала».

– Наше завдання, – не без обурення зауважує В’ячеслав Васильович, – лікувати, а не шукати чи вибивати ліки, вкрай необхідні для збереження здоров’я, а іноді й життя. Цим повинні займатися ті, хто відповідає за цю ділянку роботи.

Джерело: "7 Днів".