Народний депутат України Андрій Лозовий “просував” кандидатуру своєї матері, депутата Рівненської обласної ради на посаду голови установи. Про це під час брифінгу заявив новообраний очільник ради Микола Драганчук.

Він розповів, що під час розширеного засідання бюро ВО “Батьківщини”, представники партії погодилися підтримати кандидатуру Лозової, якщо її партійці нададуть підписи, які підтверджують, що вона має підтримку.

- Наша партія на засіданні сесії не висувала свою кандидатуру, як і було домовлено. Мене на посаду голови облради запропонувала Світлана Богатирчук-Кривко від фракції “Конкретних справ”. Це було зроблено після того, як “радикали” не висунули свого кандидата. Так, як мою кандидатуру підтримали більшість депутатів, на сьогодні я не готовий складати свої повноваження. У понеділок, 12 вересня відбудеться засідання бюро партії і тоді можливо буде якась інша інформація. Наразі я виконуватиму свої обовязки, - зазначив Микола Драганчук.

Також Драганчук визнав, що йому був дзвінок від нардепа Сергія Євтушка з проханням не бути головою облради, адже політрада "Батьківщини" вирішила, що партія співпрацюватиме з "Радикальною партією".

- Якщо ж буде вказівка партії, то я готовий скласти свої повноваження, але одноосібно я таке рішення не прийматиму, - сказав Микола Драганчук.